Projekt s názvem Přínos kohezní politiky EU pro rozvoj Jihočeského kraje je realizován s finanční podporou EU.

Jsme všude na jihu Čech.

Nový pořad na Jéčku!

Jaké projekty v Jihočeském kraji byly financovány Evropskou unií? Jaký je jejich přínos a jak z nich benefitují občané? Zapojte se i Vy do nového interaktivního pořadu o Evropských dotacích a buďte v obraze!


Stránka pořadu

Škola vaření s Honzou Krobem 23. 2. 2017 – Masopustní koblížky

Koblihy St. John bakery

500g hladké mouky 65 g cukru krystal + na obalení 10 g soli 15 g čersvého droždí 4 vejce pokojové teploty kůra z 1 citronu 155 ml vody 125 g změklého másla slunečnicový olej na smažení

Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a sůl. V jiné misce rozmícháme droždí ve vodě. K mouce přidáme vejce a rozmíchané droždí a necháme vypracovat, za pomoci hnětače, těsto. Asi po 6 minutách shrneme těsto ze stran mísy a začneme přidávat postupně máslo v pěti dávkách, další vždy, když se zapracuje předešlá. Necháme dál vypracovávat těsto, dokud nám nevznikne hladké měkké těsto, které se odděluje od stran mísy. Mísu s těstem překryjeme utěrkou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí velikost. Trvá to přibližně dvě hodiny. Vykynuté těsto srazíme, abychom z něj dostaly vzduch, mísu s těstem překrejeme folii a uložíme do lednice. Zde necháme kynout minimálně 4 hodiny, nebo přes noc. Těsto nám vykyne a zpevní. Druhý den vyndáme těsto z lednice, rozdělíme na 20 kusů o váze 50 gramů. Z každého kousku vypracujeme kuličku, kterou umístíme na moukou vysypaný pečící papír. Překryjeme folií a necháme v pokojové teplotě zdvojnásobit velikost. Vykynuté koblihy smažíme v oleji vyhřátém na 180°C, z každé strany 2-3 minuty. Usmažené koblihy pokládáme na papírové utěrky, necháme lehce zchladnout a obalíme v cukru. Do vychladlých koblih uděláme díru a plníme krémem pomocí cukrářského sáčku.

Vanilkový krém 500 ml plnotučného mléka 1 vanilkový lusk 125 g cukru krystal 80 g mouky 6 žloutků 200 ml smetany

V hrnci přivedeme k varu mléko s vanilkovými semínky a necháme alespoň půl hodiny louhovat. Po půl hodině si vyklepneme žloutky pokojové teploty do mísy, přidáme cukr, vymícháme, přidáme mouku a dobře promícháme. Mléko přivedeme znovu k varu a sundáme z ohně. Po stěně mísy pomalu přiléváme mléko ke žloutkové směsi, kterou nepřestáváme míchat. Dobře promícháme a vše vrátíme zpět do hrnce a na malém ohni za stálého míchání přivedeme k varu, necháme minutu povařit a sundáme z ohně. Krém přendáme do mísy a překryjeme potravinářskou folií, která se dotýká přímo povrchu krému, aby se nám nevytvořil škraloup. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté umístíme do lednice, kde můžeme krém uchovávat až 3 dny.
Vychladlý krém rozmícháme pomocí robota, za stálého míchání pomalu přiléváme smetanu a necháme šlehat, dokud nám nevznikne nadýchaný pevnější krém.

Jéčko Man

Všechny příspěvky

Reklama 1

Reklama 2

Nejoblíbenější pořady

Reklama 3