Jsme všude na jihu Čech.

G-Car České Budějovice

Škola vaření s Honzou Krobem 16. 12. 2016 – Crème brûlée

K přípravě potřebujeme 250 ml 12% smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 1 rozpůlený a vyškrábaný lusk vanilky, 4 žloutky, 70g nejjemnějšího cukru krupice + 8 lžiček na posypání.

Troubu zahřejeme na 160°C. Obě smetany a vanilku dáme do rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřejeme těsně pod bod varu. Odstavíme.
Žloutky a cukr utřeme dohusta. Potom zalijeme ohřátou vanilkovou smetanou (lusk předtím vyjmeme) a prošleháme, aby se směsi spojily.
Vše přesuneme zpátky do rendlíku a na mírném ohni mícháme šest až osm minut, resp. tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Pudink nalijeme do ohnivzdorných formiček o objemu asi 200 ml a umístíme je do hlubší zapékací nádoby nebo do pekáče. Nádobu pak zalijeme vodou tak, aby sahala do poloviny výšky formiček.
Pečeme pětadvacet minut nebo do chvíle, kdy pudinky zpevní. Poté vyjmeme formičky z pekáče a necháme přibližně tři hodiny chladit.
Každý pudink posypeme dvěma lžičkami cukru. Velkou kovovou lžíci rozpálíme na otevřeném plameni, abychom karamelizovali povrch.
Dobrou chuť!

Jéčko Man

Všechny příspěvky

Reklama 1

  • reklama-tv-hcp.png

Reklama 2

  • logo-vykov-vertical-1.jpg

Nejoblíbenější pořady

Reklama 3

  • Web-TV-jéčko-VDN_banner_1280x720.png