Projekt s názvem Přínos kohezní politiky EU pro rozvoj Jihočeského kraje je realizován s finanční podporou EU.

Jsme všude na jihu Čech.

Nový pořad na Jéčku!

Jaké projekty v Jihočeském kraji byly financovány Evropskou unií? Jaký je jejich přínos a jak z nich benefitují občané? Zapojte se i Vy do nového interaktivního pořadu o Evropských dotacích a buďte v obraze!


Stránka pořadu

Škola vaření s Honzou Krobem 14. 10. 2016 – Svíčková na smetaně

K dobré svíčkové patří:

1kg hovězí zadní
100g špeku
4 lžíce másla
Kořenová zelenina- 2 mrkve, půl celeru, 1 petržel
2 cibule
Bobkový list 6 ks
Nové koření 10 ks
Pepř celý 10 ks
Tymián 2 větvičky
5 lžic cukru
Citronová šťáva
Plnotučná hořčice
Vývar na podlití, může být voda
250ml smetany 33%
Sůl, pepř

Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, na másle orestujeme cibulku se zeleninou, přidáme cukr, horčici, koření a vložíme maso. Podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Maso dusíme do měkka cca. 2 hodiny.
Vyjmeme maso a zeleninu rozmixujeme, přidáme citron a smetanu. Dochutíme solí, cukrem a citronem.

Karlovarské knedlíky:

800g světlého pečiva
500ml mléka
600g hrubé mouky
5 vajec
Sůl
Petrželka
Muškátový oříšek

Rohlíky, ideálně tvrdé, nakrájíme na kostičky. Pokropíme mlékem a přidáme petržel. Oddělíme žloutky od bílku, uděláme sníh a žloutky smícháme s mlékem, moukou a muškátovým oříškem. Uděláme těstíčko, které smícháme s houskou. Nakonec vmícháme sníh, naplníme do potravinářské fólie a vaříme cca. 23 minut.

Dobrou chuť.

Jéčko Man

Všechny příspěvky

Reklama 1

Reklama 2

Nejoblíbenější pořady

Reklama 3