Jsme všude na jihu Čech.

Škola vaření s Honzou Krobem 4. 11. 2016 – Vepřová panenka s krémovým rizotem s parmazánem

Potřebujeme hladkolistou petržel, bazalku, česnek, šalotku, limetku, olivový olej, rýži arbirio, bílé víno, zeleninový vývar, máslo, parmazán.

Petržel, bazalku a česnek si nasekáme, přidáme limetkovou kůru. Panenku pokapeme limetkovou šťávou, osolíme, opepříme. Obalíme ve směsi bylinek, zakápneme olivovým olejem a dáme péct na 160 stupňů na 18-20 minut (ideální je maso před pečením nechat přes noc v bylinkách).

V rendlíku si na olivovém oleji zpěníme šalotku a česnek, přidáme rýži a orestujeme ji tak 5 minut. Zalijeme vínem a necháme odvařit. Poté přiléváme po troškách vývar, dokud není rýže na měkká. Nakonec vypneme oheň a přidáme parmazán a máslo, které zašleháme do rýže.

Maso vyjmeme z trouby a necháme pár minut odležet. Servírujeme v hlubokém talíři společně s rizotem.

Dobrou chuť!

Jéčko Man

Všechny příspěvky

Reklama 1

  • reklama-tv-hcp.png

Nejoblíbenější pořady

Reklama 2

  • Web-TV-jéčko-VDN_banner_1280x720.png