Jsme všude na jihu Čech.

Škola vaření s Honzou Krobem 25. 11. 2016 – Hříbkový krém

Do vynikajícího hříbkového krému budeme potřebovat 50 g sušených hříbků, 100 g kořenové zeleniny, 100 g cibule, 30 g česneku, 50 g másla, 200 ml smetany, 50 creme fraiche, 300 ml kuřecího vývaru, tymián, sůl a pepř.

Do vývaru přidáme houby, zeleninu, cibuli, česnek a tymián. Necháme vařit aspoň dvě hodiny. Potom zahustíme např. rozvařeným bramborem a vaříme dalších 25 minut. Nakonec polévku zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a creme fraiche a přecedíme. Podáváme např. se svatojakubskou mušlí a s ragú z hříbků, šalotky, česneku a velkolisté petrželky.

Dobrou chuť!

Jéčko Man

Všechny příspěvky

Nejoblíbenější pořady