Jsme všude na jihu Čech.

Gastrofest láká na gruzínskou kuchyni i krokodýlí maso

České Budějovice – Dvacátý jubilejní ročník vyhledávaného třídenního kulinářského festivalu odstartuje na budějovickém výstavišti ve čtvrtek 10. listopadu a i letos si milovníci dobrého jídla a pití jistě přijdou na své.

„Pro letošek je připraveno přes dvacet novinek, přes dvacet nových degustačních prostor. Ať už je to gruzínská kuchyně, je tam australská kuchyně. Zákazníci budou moci ochutnat chilli párty, tequila párty. Těch věcí je celá řada,“ říká ředitel festivalu Vladimír Tůma.

V jednotlivých pavilonech návštěvníci najdou celkem 112 ochutnávkových míst. Mezi ty nejzajímavější bude jistě patřit například bavorský koutek, sicilská nebo tradiční ukrajinská kuchyně, kuchyně Karla IV.  nebo třeba stánek s japonskými a vietnamskými specialitami.

Gastrofest je po řadu let pověstný přípravou nejrůznějších exotických specialit. I letos si tedy návštěvníci přijdou na své.

„Co se bude připravovat, co se nám podařilo zajistit, tak je to krokodýlí maso takže úprava krokodýla, krokodýlího ocasu,“ dodává ředitel Tůma.

Gastrofest letos slaví kulaté dvacáté narozeniny. Festival plný jedinečných chutí za tuto dobu navštívilo zhruba 250 000 lidí, kteří odhadem zvládli spořádat neuvěřitelných 1,3 milionu ochutnávkových porcí jídla.

Na Gastrofest mohou návštěvníci vyrazit od 10. – 12. listopadu. Denně od 10 do 18 hodin.

Ilustrační snímek. Foto: www.ogarek.cz

Pavel Kroupa

Všechny příspěvky

Reklama 1

  • reklama-tv-hcp.png

Nejoblíbenější pořady

Reklama 2

  • Web-TV-jéčko-VDN_banner_1280x720.png